Výpomoc při přípravě pokrmů
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu Výpomoc při přípravě pokrmů (65-005-E)je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnotícím standardem profesní kvalifikace Výpomoc při přípravě pokrmů (65-005-E) (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této profesní kvalifikace v praxi.

Absolvent programu dalšího vzdělávání bude schopen:
• volit postupy práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů;
• provádět přejímku potravinářských surovin;
• připravovat teplé nápoje;
• nakládat s inventářem;
• skladovat potravinářské suroviny;
• připravovat pokrmy pro rychlé občerstvení;
• zpracovávat a upravovat polotovary;
• zhotovovat a tepelně upravovat přílohy;
• vypomáhat při výrobě jídel;
• obsluhovat technologická zařízení v provozu;
• čistit zařízení a výrobní prostory;
• provádět hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržovat hygienické předpisy.
Možnosti pracovního uplatnění absolventa
Absolvent vzdělávacího programu se uplatní při výkonu činnosti výpomoc při přípravě pokrmů v rámci povolání Pomocný pracovník v pohostinství. Najde uplatnění ve výrobních střediscích společného stravování např. restauracích, hotelích, školách, nemocnicích, domovech pro seniory.
Studijní obory
Další vzdělávání
Archiv
- Prosinec 2017 (3)
- Listopad 2017 (2)
- Říjen 2017 (1)
- Září 2017 (3)
- Červenec 2017 (1)
- Červen 2017 (5)
- Květen 2017 (3)
- Duben 2017 (6)
- Březen 2017 (7)
- Únor 2017 (4)
- Leden 2017 (2)
- Prosinec 2016 (5)
- Listopad 2016 (5)
- Říjen 2016 (6)
- Září 2016 (3)
- Srpen 2016 (3)
- Červen 2016 (2)
- Květen 2016 (1)
- Duben 2016 (1)
- Únor 2016 (2)
- Listopad 2015 (1)
- Říjen 2015 (3)
- Srpen 2015 (1)
- Červenec 2015 (1)
- Červen 2015 (1)
- Duben 2015 (1)
- Březen 2015 (2)
- Únor 2015 (1)
- Leden 2015 (2)
- Prosinec 2014 (3)
- Listopad 2014 (1)
- Říjen 2014 (1)
- Leden 2013 (1)